Героя з Болградської громади нагороджено орденом «За мужність» III ступеня посмертно

Героя з Болградської громади нагороджено орденом «За мужність» III ступеня посмертно

Згідно указу Президента України, за особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, майстер-сержант, командир стрілецького відділення військової, мешканець села Виноградівка Болградської громади Василь Стоянов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню. Про це повідомляє пресслужба Болградської районної державної адміністрації, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Сьогодні начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко спільно з головою Болградської міської ради Сергієм Димитрієвим та представниками командування 184 окремого батальйону 122 окремої бригади ТРО вручили нагороду дружині загиблого Героя.

Військові 122 окремої бригади ТРО, які служили разом з Василем, зазначили, що він був справжнім героєм та гідно відстоював незалежність нашої держави.

Василь Стоянов помер внаслідок тяжкого поранення, яке отримав в зоні бойових дій під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини. Військові лікарі до останнього боролися за життя військовослужбовця, але 29 квітня 2023 року життя Героя обірвалось. Без батька залишились дві доньки.

Під час вручення нагороди керівник району наголосив, що пам’ять про Героїв не вмирає та доручив голові Болградської громади всіляко підтримувати родину загиблого.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...