Сергій Братчук прокоментував резонансну ситуацію з ТЦК в Одесі

Сергій Братчук прокоментував резонансну ситуацію з ТЦК в Одесі

Речник Української добровольчої армії Сергій Братчук в ефірі Ранок.LIVE висловився щодо нещодавньої ситуації між представниками ТЦК та СП та будівельником в Одесі, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Зазначимо, днями у соцмережах поширювалася інформація та відео з приводу того, що в Одесі люди у військовій формі застосовують газ щодо будівельника, а потім забирають його у бус. Як згодом зазначив сам будівельник, конфлікт спровокувала незнайома йому людина, яка вела зйомку їхнього спілкування з ТЦК, а він претензій не має та готовий до військової служби:

«У мене до військовослужбовців Київського ТЦК претензій не має. Весь конфлікт вичерпано. Відеозйомка, яка була розповсюджена в ЗМІ до мене та моєї дружини відношення не має. Я не заперечую служити військовослужбовцем в ЗСУ».

Однак, у мешканців Одещини цей випадок викликав осуд та негативні коментарі в бік представників ТЦК та СП.

Речник УДА зазначив, що територіальний центр комплектування та соціальної підтримки не входять до його зони відповідальності, тому більш детальні пояснення щодо резонансної ситуації слід отримувати від представників ТЦК або органів міського управління, зокрема Оперативного командування «Південь».

Проте Сергій Братчук висловив свою думку щодо загального суспільного відношення до питання мобілізації та того, як саме цей процес відбувається:

«Звичайно, порушувати права людей – це не є добре з одного боку. З іншого – людина там, де кричить про свої права, вона забуває про свої обов’язки, чи ні? Отак треба ставити питання. По-перше, те, що ми говорили, починаючи від початку повномасштабного вторгнення, з 24 лютого люди призовного віку були зобов’язані прийти до ТЦК і перевірити свої дані в обліку. Або стати на облік. Тобто ніхто не сказав, що 24 лютого на відміну від моїх побратимів, тих людей, які тримали в той день в руках зброю, і вирушив на фронт, що люди мали йти служити до ЗСУ. Не всіх навіть і приймали, одразу скажу».

Також речник УДА додав, що такий проблемний перебіг подій пов’язаний зокрема з тим, що люди не виконують обов’язків, передбачених законодавством:

«Люди не виконали відповідних законних вимог, наших законів, і тому почалася певна вакханалія, яка додалася до тих корупційних складових, які, звичайно, не є таємницею, супроводжували діяльність ТЦК в різних регіонах».

Зокрема він зауважив, що наразі ситуація в країні є вкрай складною, а окрім того, вимагає чіткого закону про мобілізацію:

«Найголовніше на сьогоднішній момент, що ми маємо собі точно говорити кожного дня – сьогодні ми стоїмо перед дуже важким вибором. Сьогодні нам катастрофічно потрібні люди на фронті, у різних структурах. Ця ситуація вимагає чіткого закону про мобілізацію, без тисяч поправок».

Наостанок Братчук наголосив, що без виконання відповідних законів наслідки можуть бути катастрофічними:

«Для нас наслідки дійсно можуть бути катастрофічні, якщо ми не будемо виконувати подібні закони, або не йти до війська. Тому менше спекуляцій, політичних перш за все, і не лише політичних. Ті, хто мають служити – мають служити. Немає іншого вибору. Подивіться на своїх маленьких дітей, в кого вони зараз є, і подумайте, хто крім вас буде їх захищати».

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне



Загрузка...