Як працюватиме система блокування ворожого теле- та радіомовлення, яку побудують Одещині

Як працюватиме система блокування ворожого теле- та радіомовлення, яку побудують Одещині

Раніше ми вже згадували, що Кабінет міністрів України 5 березня 2024 року виділив 152 мільйони гривень з резервного фонду державного бюджету на побудову системи блокування трансляції програм ворожих теле- та радіоканалів на прикордонних територіях. Система діятиме у дев’яти областях, зокрема і на Одещині.

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України розповідали, що реалізація проєкту дасть можливість витіснити «русскій мір» з інформаційного простору України. Тож, вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України – зросте.

Нещодавно в ефірі телеканалу «КИЇВ24» експерт із кібербезпеки Костянтин Корсун розповів, як саме це має працювати, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Костянтин Корсун пояснив, що приймати ворожий радіосигнал мали можливість наближені до кордону рф та Білорусі території, тож чим ближче розташування – тим краще цей сигнал, і навпаки. Наприклад, як зазначив експерт, у Києві його майже немає. Тому з метою погіршити або унеможливити таке явище у прикордонних територіях України, потрібно облаштувати потужні передавачі з українського боку кордону:

«Для того, щоб погіршити цю якість або зовсім унеможливити потрібно поставити з нашого боку кордону потужні передавачі, які на цій самій частоті працюють, і вони транслюють що завгодно: білий шум, музику. І це спрямовано не на джерело сигналу, а на точку його прийому. Точки прийому автоматично приймають той сигнал, який потужніший. Тобто той сигнал, джерело якого знаходиться ближче до прийомника», – зазначив експерт.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне



Загрузка...