Понад 200 медиків Одещини пройшли навчання з питань вакцинації

Понад 200 медиків Одещини пройшли навчання з питань вакцинації

Регіональні команди громадської спілки «Коаліція за вакцинацію» провели вісім науково-практичних конференцій щодо імунопрофілактики.

Відбулися вони з 6 по 20 лютого, повідомили уМОЗ

Заходи відбулися у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Тернопільській, Чернігівській та Чернівецькій областях, проте до них долучалися фахівці й з інших регіонів України. 

Участь у конференціях взяли 1235 осіб — переважно лікарі та медичні сестри закладів охорони здоров’я первинної ланки, а також освітніх закладів і центрів контролю та профілактики хвороб.

Серед лекторів — Федір Лапій, голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики, Олександр Заіка, керівник програми імунізації МОЗ України, Наталія Гриньова, лікарка-епідеміологиня відділу імунопрофілактики Вінницького ОЦКПХ МОЗ України, керівниця Вінницького обласного осередку ГО «Батьки за вакцинацію», Олена Кондратенко, лікарка загальної практики-сімейної медицини, тренерка з інфекційного контролю та окремих питань вакцинації Академії сімейної медицини України.

Виступи також мали регіональні координатори проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя» з вакцинації і залучені експерти.

Учасники науково-практичних конференцій дізналися про: 

  • рутинні та рекомендовані щеплення; 
  • зміни управління регіональними програмами імунізації; 
  • основні інструменти НСЗУ та Меддати;
  • алгоритм перерозподілу вакцин в межах області та постачання рекомендованих вакцин на національному рівні та рівні громад;
  • ефективні комунікації з питань вакцинації;
  • регіональний досвід у боротьбі з інфекціями шляхом вакцинації,
  • успішні практики ЦПМСД, 
  • ефективні підходи у плануванні профілактичних кампаній тощо.

Найбільше учасників доєднались до заходів у Чернігівській (317 осіб), Одеській (214) та Київській (197) областях. 

Науково-практичні конференції відбулися в онлайн-форматі і містили теоретичну частину (виступи та презентації експертів), блок відповідей на запитання, а також 30-хвилинне тестування, успіх якого гарантував учасникам сертифікат і 5 балів безперервного професійного розвитку. 

Більшість — 1065 слухачів — пройшла мінімальний бар’єр кількості правильних відповідей (80%) і підтвердила свої фахові знання та навички з імунізації.  

Команда ГС «Коаліція за вакцинацію» виклала записи всіх восьми конференцій у відкритий доступ, щоб кожен, хто прагне актуалізувати та поглибити свої знання щодо імунопрофілактики, міг це зробити безоплатно і в будь-який час.

Записи доступні //www.youtube.com/@vaccineorgua" data-reader-unique-id="47" style="color: rgb(65, 110, 210); max-width: 100%;">за посиланням. 

Науково-практичні конференції проводила громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація «Пакт» на підтримку Міністерства охорони здоровʼя України та Центру громадського здоров’я України.



Загрузка...