У Білгороді-Дністровському суді винесли вирок хакеру, який крав особисті дані громадян

У Білгороді-Дністровському суді винесли вирок хакеру, який крав особисті дані громадян

Днями на лаву підсудних потрапив уродженець села Бритівка Білгород-Дністровського району, який протягом декількох років розповсюджував мережею вірусний контент. Яке покарання він понесе, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

Свою діяльність чоловік розпочав у грудні 2021 року і займався нею аж до затримання, а саме: до 17 серпня 2023 року.

Будучи модератором та арбітром хакерського Інтернет-форуму тіньової тематики, обвинувачений створював шкідливе програмне забезпечення, яке було призначене для викрадання конфіденційної інформації, такої як логіни, паролі, данні автоматичного заповнення, файли cookie, інформацію щодо кредитних платіжних карток, авторизаційні данні криптовалютних гаманців та інше.

Свою програму він виставив на продаж через форуми так званої «тіньової тематики», щоб усі бажаючи мали змогу її купити та за допомогою неї красти особисті дані. 

Чоловіка викрили працівники кібербезпеки за місцем його мешкання, вилучили комп’ютерну техніку у якості речових доказів, а матеріали направили до суду. 

Провина обвинуваченого була повністю доведена, суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 (тридцять чотири тисячі) гривень.

Крім того, за залучення експертів чоловік має відшкодувати державі 48 465 гривень. 



Загрузка...