Як зробити курячий бульйон ще смачнішим: три інгредієнти, які додавали наші бабусі

Як зробити курячий бульйон ще смачнішим: три інгредієнти, які додавали наші бабусі

Багато хто вважає, що зварити курячий бульйон - це просто: мовляв, узяв курку, залив водою і готово. Насправді, тут є кілька тонкощів. Як поліпшити смак курячого бульйону за допомогою трьох простих інгредієнтів - розповідаємо, як варили цю страву наші бабусі.

Що краще покласти в курячий бульйон - які частини курки використовувати

Для бульйону можна взяти як цілу курку, так і її частини - але важливо брати супову курку, а не бройлерну.

Супова птиця - це курка-несучка віком від 2 років. Вона жорсткіша, ніж бройлерна і довше готується, але з неї бульйон вийде більш наваристим і насиченим.

Якщо готуєте цілу курку, то з неї потрібно обов'язково видалити нутрощі та зайвий жир, інакше бульйон буде каламутним. Якщо берете для бульйону частини курки, то це можуть бути кістяк, крила, ніжки або стегна на кістці. Філе використовувати не варто - воно не дасть навару.

Що додати в бульйон, щоб він був смачнішим - три доступні інгредієнти, які зроблять суп ідеальним

Щоб бульйон вийшов чудовим, з апетитним ароматом і правильним смаком, досить використовувати 3 інгредієнти. Вони підсилюють ніжний смак і приємний аромат курки:

  • Морква

Її розрізають на 3-4 частини і кладуть у каструлю на самому початку варки, разом із куркою.

  • Ріпчаста цибуля

З цибулини знімають лише самий верхній шар лушпиння, а потім її ретельно миють і так, прямо в лушпинні, що залишилося, додають у бульйон. Навіщо це роблять? Лушпиння надає бульйону золотистого кольору, а сама цибулина підсилює смак курки.

Моркву і цибулю потрібно дістати з бульйону за кілька хвилин до закінчення приготування.

  • Кріп

Що додати в курячий бульйон для аромату? Звичайно ж, кріп - він дуже гармонійно вписується у страву. Додають зелень після завершення варіння, перед тим, як подавати на стіл. Багато класти кропу не варто, щоб він не перебивав аромат супу.

Скільки варити бульйон із курки? Запасіться терпінням: супова курка буде готуватися мінімум півтори години. Причому, варити її потрібно на повільному вогні. Треба дивитися: якщо м'ясо з легкістю відділяється від кістки, воно готове.

І ще кілька тонкощів:

  • на 1 кг м'яса беруть 2-2,5 літра води;
  • м'ясо та інші інгредієнти кладуть тільки в холодну воду і потім доводять до кипіння - так вони рівномірно нагріватимуться і поступово віддаватимуть свої соки;
  • солити бульйон потрібно на початку варки - сіль сприяє виділенню з м'яса соків і суп вийде більш насиченим.

Також у процесі приготування з супу потрібно знімати пінку - щоб бульйон не гірчив і був прозорим.



Загрузка...