У Болграді за добу випала місячна норма опадів(фото)

У Болграді за добу випала місячна норма опадів(фото)

Вже майже тиждень в Одеській області йдуть потужні дощі зі шквальним вітром, що спричинило підтоплення в багатьох населених пунктах регіону. Журналіст інтернет-видання “Махала” дізнався в Болградській метеостанції, скільки опадів випало на території міста Болград за останній тиждень.

“Дощі почались з 11 вересня, тоді випало 11,1 мм, 12 вересня — 0,6 мм, 14 вересня — 9,3 мм, 15 вересня — 23,8 мм, а на ранок 16 вересня — 28,7 мм. Загалом, при нормі опадів для вересня 46 мм, можна сказати, що за останню добу випало більше місячної норми. Багато фермерських господарств не встигли завершити посівну через тривалу сухість ґрунту. Однак, для тих, хто встиг засіятись, цей дощ став довгоочікуваним і сприятливо вплине на врожай”, – розповіла інтернет-виданню “Махала” заступниця директорки Болградської метеостанції Лідія Матвєєва.

Також за даними гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів, найбільша кількість опадів 15 вересня випала в Роздільній — 39 мм, Чорноморську — 36 мм та Вилковому — 36 мм, що становить 74-88% від місячної норми. На решті території області зафіксовано близько 30% від норми. Дощ оминув лише північний схід регіону, де опадів майже не було.



Загрузка...