Сім країн, де чайові можуть бути образою

Сім країн, де чайові можуть бути образою

Чайові - це звична практика у багатьох країнах, але є місця, де вона не просто не вітається, а іноді навіть вважається образою. Якщо плануєте подорож, важливо знати, де чайові можуть бути неприйнятними, щоб уникнути незручних ситуацій.

Є сім країн, де хочуть почути лише "спасибі" і жодних чайових. Там вважають дачу чайових за обслуговування клієнтів грубим актом, пише express.

Японія

Останні кілька років кількість відвідувачів країни-повелительки сакур зростає у геометричній прогресії. Та попри надмірну кількість людей, які хотіли б віддячити за гарний сервіс, для жителів Японії обслуговування є мистецтвом і добре оплачується.

Китай

У ще одній країні Азії чайові не поширені. Китайці не сприймають дрібні гроші як подяку.

"Деякі туристичні місця можуть приймати чайові, але це, як правило, несподівано. Скромні чайові гідам є винятком", – прокоментували експерти.

Південна Корея

Понад 11 мільйонів людей відвідали Південну Корею. У цій країни не заборонені чайові і їх можна залишити за однією умовою – невеличкі суми. Тут допускають округлення чека, "але більші чайові вважають непристойними".

Зокрема, у Південній Кореї в готелях і туристичних зонах плата за сервіс вже входить у вартість, тому в чайових немає потреби.

Сінгапур

У цій країні радять навіть не заїкатися про бажання фінансово віддячити за послугу. Жителі Сінгапуру чайові здебільшого розцінюють за грубість. Ба більше, сервісний збір зазвичай одразу включають в рахунок.

Ісландія

Країна, яку з усіх сторін омиває океан, входить до лідерів різних рейтингів з оцінки рівня життя. Тому чайові там не прийняті, адже ірландці зациклені на чесно оплаченій праці. "Місцеві жителі можуть бути збентежені спробами дати чайові", - кажуть експерти.

Куба

Цей малорозвіданий шматочок світу постійно манить до себе новий туристів. Однак саме соціал-комуністична ідеологія зневажає культуру чайових.

Швейцарія

В державі, що розташовується майже посеред Європи, також не заведено дякувати за обслуговування грошима. Та у Швейцарії не будуть проти, якщо рахунок можна буде просто округлити. Тут це вважають жестом ввічливості.

Узбережжя Іспанії приваблює мандрівників з усього світу сонячними пляжами, смачною їжею та різноманітним активним відпочинком.

Але важливо знати і заборони, які діють на пляжах. Інакше можна отримати чималий штраф.



Загрузка...