Родичі полонених заявили, що РФ під час обмінів повертає тіла без органів

Родичі полонених заявили, що РФ під час обмінів повертає тіла без органів

Члени родин військовополонених розповіли про ці випадки під час зустрічі в Анкарі з послом України Василем Боднарем.

Тіла загиблих військовополонених повертають в Україну без внутрішніх органів. Такі випадки свідчать про те, що їх використовують в Росії для трансплантації. Відповідна заява була зроблена на зустрічі в Анкарі представників родин військовополонених з послом України в Туреччині Василем Боднаром, повідомляє Укрінформ.

"Достеменно відомо, що ми отримуємо (при обміні) тіла закатованих з полону... без органів. Тобто це підтверджує той факт, що чорний ринок трансплантології органів Російської Федерації працює. І, на жаль, працює з нашими військовополоненими. Тому я вважаю, що про це треба казати на весь світ, щоб зупинити цей злочин", - наголосила дружина одного з військовополонених захисників Маріупольського гарнізону.

Жінка звернулася до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з проханням підтримати створення змішаної медичної комісії, що дозволить стежити за станом здоров'я як українських, так і російських військовополонених.

Вона наголосила на тому, що Росія відмовляється повертати і вносити в списки на обмін військовополонених Маріупольського гарнізону.

Посол України в Туреччині висловив надію, що Туреччина, зокрема в ролі держави-покровительки, активно долучиться до допомоги членам родин військовополонених з тим, щоб зібрати інформацію про їхніх рідних і домогтися обмінів.



Загрузка...