Ізмаїльські прикордонники врятували двох дівчат, які ледь не потонули на Дунаї(фото)

Ізмаїльські прикордонники врятували двох дівчат, які ледь не потонули на Дунаї(фото)

В Ізмаїлі 2 вересня ледь не потонули дівчата, які пішли купатися на Дунай. Їх врятували прикордонники Андрій Дубна та Артем Мартинов. Перший знаходився на посту неподалік набережної, другий – прогулювався там з дружиною.

Солдат Андрій Дубна проходить службу в Ізмаїльському прикордонному загоні лише кілька місяців. Цього дня він стояв на посту та вів спостереження за прибережною зоною. Чоловік почув, як з води двоє дівчат кличуть на допомогу. Їх віднесла течія і вони почали тонути. Прикордонник підбіг ближче до берега та стрибнув у воду прямо у формі.
 
«Я не вагався ні хвилини. Там відлік йшов не на хвилини, а на секунди. Одну з дівчат почало сильно відносити течією. Я стрибнув і одразу поплив до неї», – згадує Андрій.
 
Подія сталась приблизно о 20.30. На вулиці та у воді було вже темно. Побачити дівчину прикордонник зміг тільки завдяки тому, що вона була вдягнута у білу футболку. Коли чоловік підплив до неї, вона вже була під водою і її довелося звідти витягати.
 
«Я її зачепив за волосся, взяв і витягнув із води. Дівчина в стані ефекту та під впливом адреналіну схопила мене за шию і почала штовхати до дна. Але я не розгубився, розтянув дівчині руки і поступово почав відштовхувати її від себе в сторону берегу», – розповів прикордонник.
 
В ДТП на Одещині загинуло дві дитини
 
Другу дівчину врятував чоловік у цивільному. Ним виявився прикордонник Артем Мартинов. В той вечір у нього був вихідний і він разом з дружиною прогулювався по набережній.
 
«Я стрибнув у воду, роздягаючись на ходу. Підплив до дівчини, дістав її з водовороту і витягнув до берега. Спитав про самопочуття, вона сказала, що не потребує госпіталізації і в неї все добре», – зазначив Артем.
 
Врятовані дівчата – подружки 15 та 18 років. Вони подякували прикордонникам за допомогу. А ті, у свою чергу, нагадали їм про небезпеку купання у Дунаї, особливо у нічний час. Чоловіки взяли з дітей слово, що вони більше не будуть ризикувати своїм життям, і відпустили додому. Наразі з дівчатами все добре.
За матеріалами інтернет-ресурсів підготувала Оксана Картельян
Джерело: Місто 24


Загрузка...