Вбивство Фаріон готувалося щонайменше місяць: ЗМІ дізналися основну версію слідства

Вбивство Фаріон готувалося щонайменше місяць: ЗМІ дізналися основну версію слідства

За даними джерел журналістів у правоохоронних органах, слідство вважає, що вбивство Ірини Фаріон було замовним. У підозрюваного могли бути спільники, але він був "професіоналом".

Замовне вбивство є основною версією слідства скоєного замаху на українську мовознавицю, професорку і колишню народну депутатку Ірину Фаріон, внаслідок якого вона померла. Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Підготовка до злочину тривала щонайменше місяць, вважають правоохоронці. Вони припускають наявність спільників в основного підозрюваного, але до них поки не підібралися.

Відомо, що слідчі вивчають питання умисного спотворення ходьби нападника для введення в оману. У правоохоронних органах зазначили, що він мав нетипову походку.

За даними джерел журналістів, зловмисник "професіонал, не та людина, яка перший раз взяла в руки зброю". Наразі триває комплекс експертиз, зокрема ДНК на кріслі та зброї. На місці замаху знайшли гільзу.

Крім цього, вказується, що підозрюваний ходив одним і тим самим маршрутом до будинку Фаріон.

У правоохоронних органах повідомили, що є свідки, які вказують, що саме розшукуваний чоловік вистрілив в жінку.

Нагадаємо, 19 липня на Ірину Фаріон у Львові було скоєно замах. Невідомий здійснив один постріл у жінку, коли та виходила з будинку. Фаріон госпіталізували з важкою проникаючою вогнепальною травмою головного мозку. Вона померла того ж вечора у лікарні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що "кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність".

21 липня правоохоронці оголосили у розшук підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Хлопцю, який міг скоїти злочин на вигляд приблизно 20 років. У нього худорлява статура, ріст приблизно — 170-180 см.

Джерело: focus.ua



Загрузка...