Чи підписувати на атракціонах папери про відповідальність за своє життя: відповідь адвоката

Чи підписувати на атракціонах папери про відповідальність за своє життя: відповідь адвоката

Адвокат Богдан Кушнір після трагічного випадку у Києві відповів, чи потрібно на атракціонах підписувати документ, що ви відповідальні за своє життя та здоров’я.

Про це він сказав в ефірі "КИЇВ24", відповідаючи на запитання щодо необхідності клієнтам атракціонів підписувати папери щодо відмови від претензацій до власника антракціону та взяття на себе відповідальність за власні життя та здоров’я.

"Ми можемо казати про так званий лайфхак. Дуже багато підприємців, вважаючи, що можна якимось чином обійти закон і уникнути відповідальності, насправді підсовують на підпис такі аркуші. Людина, яка, наприклад, розраховувала на те, що вона прийде, отримає певні емоції, задоволення, проїде на цій канатній дорозі, вона не звертає увагу", - зазначив Кушнір.

Він додав, що людину "фактично, можливо, навіть вводять в оману".

"Їй повідомляють, що тут "загальна інформація": "просто поставте відпис, що ви ознайомлені з технікою безпеки". І тільки вже після того, як щось трапляється, людина бачить, що там дійсно написано, що тут не лише техніка безпеки, але й те, що вона не має права, наприклад, подавати жодних позовів і просити про відповідальність", - сказав адвокат.

Водночас, підкреслив він, відповідно до чинного законодавства, людині не можна заборонити звернутися до суду. "Людина має повне право звернутися до суду зі своїми цивільними питаннями, питаннями відшкодування шкоди здоров’ю, честі, гідності, репутації, будь-чого. Вона має право це зробити. Вона, відповідно, пише заяву до суду, і суд вже тоді буде розглядати, і чи приймає цей документ, чи не приймає", - пояснив Кушнір.



Загрузка...