Топ-9 вправ, щоб ваше немовля навчилося перевертатися

Топ-9 вправ, щоб ваше немовля навчилося перевертатися

Деякі діти самостійно вчаться перевертатися у віці від 4 до 6 місяців, а іншим потрібно трохи допомогти й зробити це можна простими вправами.

Педіатриня //www.tiktok.com/@otmarissa" rel="follow" target="_blank" style="box-sizing:border-box;color:var(--primary,#c02);transition:color 0.15s ease 0s, background 0.15s ease 0s, border-color 0.15s ease 0s, box-shadow 0.15s ease 0s, opacity 0.15s ease 0s, filter 0.15s ease 0s, -webkit-box-shadow 0.15s ease 0s, -webkit-filter 0.15s ease 0s;font-weight:700">Marissa Penny показала на своїй сторінці декілька вправ для малечі, які допоможуть дитині швидше навчитися перевертатися. Ось кілька вправ, які варто спробувати, а почати їх робити ви можете з 3+ місяців.

  1. Розгойдування з боку в бік. Покладіть маля на спину, на рівні животика тримайте його ручки та ніжки та обережно розгойдуйте дитя з боку і бік.
  2. Практика з допоміжним катанням. Покладіть маля на спинку та тримаючи його за ніжки, переверніть на животик. Потім поставте маля на ліктики, щоб дитя себе трохи потримало на животику з вашою підтримкою.
  3. Повільний підйом з нахилу, з допомогою. Покладіть дитину на поверхню з нахилом (можна підкласти подушку) і тримаючи маля за руки, допомагайте йому сісти. Далі повільно кладіть знову на спинку.
  4. Повільний підйом з рівної поверхні, з допомогою. Покладіть дитину на рівну поверхню та притримуючи за руки допомагайте сісти.
  5. Гра в положенні лежачи на боці. Покладіть дитину на рівну поверхню, на бік, притримуючи спинку та дайте якусь іграшку, щоб немовля звернуло на неї увагу і, можливо, спробувало погратися.
  6. Забавки на животику. Покладіть немовля на животик, а перед ним поставте дзеркало або предмет, з поверхнею що відображає.
  7. Візуальне відстежування. Покладіть дитину на спинку,  візьміть його улюблену іграшку та спробуйте привернути нею увагу маля. Іграшкою водіть з боку в бік.
  8. Візуальне відстежування з поворотом. Продовжуйте робити попередню вправу, але тепер, коли заводите іграшку у бік допомагайте дитині також перевернутися на цей бік, а потім на животик.
  9. Підйом ніжок до рук, з поплескуванням. Підніміть ніжки дитини до ручок, а потім зведіть стопи одна до одної. Можна щось покласти під спинку дитя, аби малечі було зручніше і ніжки діставали до ручок.

Такі легкі вправи не зашкодять дитині, але стануть корисною руханкою.



Загрузка...