Ви роками не знали: у яких випадках потрібно чистити молоду картоплю

Ви роками не знали: у яких випадках потрібно чистити молоду картоплю

В Україні розпочався сезон молодої картоплі, яка залишається смачною в будь-якому вигляді. Її часто готують прямо зі шкіркою, щоб спростити готування. У деяких ситуаціях це правильне рішення. Дізнайтеся, чи потрібно чистити молоду картоплю перед приготуванням і чи корисно це для організму.

Чи треба чистити молоду картоплю

Картопляна шкірка містить більшу частину всіх вітамінів, які є в картоплі. У ній багато калію, корисних кислот і харчових волокон. Тому молоду картоплю краще не чистити, особливо якщо вона вирощена на власній ділянці. Звісно, в такому разі дуже важливо добре помити овочі.

Однак шкірка накопичує не лише корисні речовини, а й шкідливі. До того ж у цій частині рослини найбільша концентрація токсину соланіну. Молоду картоплю рекомендується почистити в таких випадках:

  • якщо поле оброблялося отрутохімікатами;
  • якщо не впевнені в походженні овоча;
  • якщо картопля зеленувата (у таких бульбах багато соланіну);
  • якщо готуєте для дитини.

Чистять молоду картоплю і в тому разі, якщо просто не подобається смак шкірки у стравах.

Як правильно чистити молоду картоплю

Якщо потрібно позбутися шкірки, то не обов'язково вручну чистити кожну бульбу. Існує кілька способів,як швидко почистити молоду картоплю. Для цього можна потерти її жорсткою щіткою. Ще один спосіб - викласти картоплини в пакет із сіллю і потрясти.



Загрузка...