Що лікує авокадо: медики пояснили, чому його обов'язково треба включати у раціон

Що лікує авокадо: медики пояснили, чому його обов'язково треба включати у раціон

Нове дослідження показало, що щоденне вживання одного авокадо покращує сон і якість дієти.

"Ми знаємо з попередньої роботи, що споживання авокадо пов’язане зі зниженим ризиком серцево-судинних захворювань", — сказав Healio доктор Джанхаві Дж. Дамані, який брав участь у дослідженні, з Університету штату Пенсільванія.

Нове дослідження базується на попередніх, які вивчали користь авокадо для здоров’я, припускаючи, що цей продукт може "поліпшити серцево-судинні фактори ризику шляхом зниження загального холестерину та холестерину ЛПНЩ без негативного впливу на масу тіла".

Науковці залучили понад 1000 людей. ЇХ випадковим чином поділили на тих, хто щоденно їв авокадо протягом 6 місяців, а також на тих, хто дотримувався звичайної дієти, споживаючи не більше двох авокадо на місяць.

У своєму аналізі команда Дамані оцінила вплив щоденного споживання цього фрукта на здоров’я серця людей з абдомінальним ожирінням.

Використовуючи рекомендації Американської кардіологічної асоціації, науковці оцінили вибірку з 969 людей щодо якості дієти, рівня глюкози в крові, кров’яного тиску, ІМТ, ліпідів крові, фізичної активності та здоров’я сну, які відіграють важливу роль у здоров'ї серцево-судинної системи.

Вони виявили, що показники серцево-судинного здоров’я знизилися у тих, хто утримувався від споживання авокадо, тоді як ті, хто їли його не мали подібної тенденції.

Хоча суттєвої різниці в показниках між групами не було, люди, які щодня споживали авокадо, спостерігали покращення показників здоров’я сну, якості дієти та рівня ліпідів у крові.

"Зростає кількість доказів, які свідчать про те, що не просто включення окремих продуктів харчування, але й прагнення до адаптації здорових моделей харчування для досягнення клінічно значущих покращень у факторах ризику серцево-судинних захворювань", — сказав Дамані.



Загрузка...