Безкоштовні напої, їжа та розваги: що придумали для туристів у столиці Данії

Безкоштовні напої, їжа та розваги: що придумали для туристів у столиці Данії

У данській столиці Копенгаген туристів будуть нагороджувати безкоштовними напоями, їжею та розвагами, якщо вони будуть проявляти під час подорожі "екологічну відповідальність".

Таку ідею подала міська рада з туризму і представила програму CopenPay, щоб спонукати туристів поводитися більш екологічно цього літа, пише The Independent.

В акції беруть участь 24 пам'ятки, зокрема Національний музей Данії, громадський простір CopenHill, центр активного відпочинку на воді Green Kayak і фуд-хол Absalon. Туристи можуть отримувати такі нагороди, як безкоштовні кава, коктейлі, морозиво, прокат велосипедів, органічні страви, човнові тури і додатковий час катання на лижах на штучному схилі Копенгагена, як правило, в обмін на збирання сміття або прибуття в місто на екологічно чистому транспорті.

Як доказ "зелених дій" для отримання винагород туристи зможуть використовувати квитки на поїзд і фотографії, але організатори заявляють, що система CopenPay "побудована на довірі".

Пілотна схема CopenPay була запущена 15 липня 2024 року і триватиме до 11 серпня.

"Я дуже рада бачити таку ініціативу, як CopenPay, яка поєднує в собі наше багате культурне життя з твердою прихильністю сталому розвитку. Перетворюючи екологічні дії на валюту для культурного досвіду, туристи отримують унікальну можливість досліджувати Копенгаген у такий спосіб, щоб це приносило користь як навколишньому середовищу, так і місцевому співтовариству", - прокоментувала акцію лорд-мер Копенгагена Софі Хесторп Андерсен.

Данська столиця, що посідає третє місце в рейтингу найстійкіших міст світу, має намір рішуче пропагувати екологічно чисту поведінку серед понад 12 мільйонів гостей, які ночують у Копенгагені щороку.

Самі жителі Копенгагена вже давно активно підтримують екологічні ініціативи. Близько 62% городян уже їздять на роботу велосипедом або громадським транспортом, а також беруть участь в екологічних заходах і волонтерять на міських фермах.



Загрузка...