Випромінювати впевненість, не сказавши ні слова: 9 способів від психологів

Випромінювати впевненість, не сказавши ні слова: 9 способів від психологів

Не гучність розмови, навіть не сама мова, демострують здорову самооцінку особистості. Ви можете випромінювати впевненість, навіть не сказавши ні слова, пише Hack Spirit.

Психологи виділяють такі 9 способів продемонструвати впевненість:

Займіть розслаблену, але впевнену позу

Часто невербальне спілкування говорить у тисячу разів голосніше, ніж сама мова. Саме за поставою, виразом обличчя та енергією людей ми можемо сказати, що вони справді відчувають. Намагайтеся тримати голову високо піднятою, але пам’ятайте про те, наскільки напружується ваше тіло. Саме розслаблення, а не напруга, сигналізує про те, що ви почуваєтеся комфортно і не боїтеся самостверджуватися.

Цілеспрямована хода

Насправді є дослідження, яке показує, що психопати схильні вибирати своїх жертв на основі їхньої ходи. Хороший спосіб продемонструвати впевненість і наполегливість – йти з метою, але "не надто швидко і не поспішаючи".

Одяг, у якому ви відчуваєте себе справжнім і впевненим

Одяг – це те, як ви представляєте себе світові. Дослідження показують, що добре одягнені люди успішніші під час переговорів. Одяг справді впливає на наші почуття залежно від того, які символи ми йому присвоюємо. Важливо визначитись, який стиль змушує вас відчувати себе найбільш автентичним і впевненим.

Догляд за собою

Коли людина доглядає за своїм тілом, вона активно виявляє любов і турботу про себе. Догляд за собою – це мистецтво бути чудовим егоїстом. Йдеться про те, щоб взяти всю енергію любові, яку ви можете запропонувати, і влити її назад у себе. Так ви стаєте впевненішими, навіть не кажучи ні слова.

Дихальні техніки, щоб заспокоїти нервову систему

Коли ви потрапляєте в нову та соціально складну ситуацію, ви можете відчувати стрес і нервувати. Якщо ви схильні до соціальної тривоги, ваше тіло може навіть подумати, що воно в реальній небезпеці. Техніка дихання може допомогти заспокоїтись. Дихальні вправи стимулюють нервову систему і заспокоюють її.

Коли ви нарешті почуватиметеся трохи спокійніше, ви не будете випромінювати стільки тривожної енергії, і зможете краще виглядати розслабленим і впевненим у собі.

Активне слухання

Інша помилкова думка, що впевненість залежить лише від того, як ви себе представляєте. Впевненість полягає не лише в тому, що ви говорите або як ви говорите. Йдеться про те, як ви відчуваєте інших людей, коли вони говорять: чи можете ви їх вислухати, зрозуміти та поставити правильні запитання.

Насправді часто саме ті, хто говорить тільки про себе, страждають від низької самооцінки. Оскільки вони не відчувають себе комфортно, вони постійно шукають підтвердження та заспокоєння у зовнішньому світі.

Вміння приймати компліменти

Багато людей реагують на компліменти зневажливим та самопринизливим підходом. Вони просто не можуть прийняти комплімент, тому що зрештою не згодні з ним і впевнені, що інша людина просто намагається змусити їх почуватися краще.

Що стосується мови тіла, вони зазвичай махають руками, закочуючи очі або хитаючи головою, ніби комплімент не був зроблений щиро. Але більшість людей не зроблять комплімент, якщо насправді не хочуть. Вони, швидше за все, будуть мовчати. Якщо ви хочете проявити впевненість, навчіться приймати компліменти з витонченістю. Просте "дякую" і задоволена посмішка підійдуть.

Не бійтеся сміятися над собою

Ви можете подумати, що сміятися над собою створить прецедент, коли ви готові стати мішенню для насмішок, але часто буває навпаки. Самоіронія може підвищити впевненість у собі. Люди, які без сорому демонструють слабкі сторони, випромінюють силу, яку поважають оточуючі. Якщо ви ображаєтеся на кожен маленький жарт або дуже легко збентежуєтеся, ви даєте зрозуміти, що у вас досить низька самооцінка.

Сприймати все не настільки серйозно

Життя швидкоплинне, тому не варто все сприймати занадто близько до серця. Якщо ви не заявите про себе, ви залишитеся на тому ж місці. Не потрібно боятись бути собою і ви можете зрештою прожити життя, яке перевершить ваші найсміливіші мрії.

Цікавинки

Ви можете бути зі своїми дітьми максимально близькими та відкритими, але все ж є речі, які діти не знають про своїх батьків, зокрема про маму. Названо 10 речей, які ваша матір вам не розповідала.



Загрузка...