Польща розпочне безпекову операцію на кордоні з Білоруссю з 1 серпня: що відомо

Польща розпочне безпекову операцію на кордоні з Білоруссю з 1 серпня: що відомо

Польща анонсувала військову операцію на кордоні з Білоруссю. Йдеться про нову місію "Безпечне Підляшшя", яка стартує на початку серпня 2024 року.

Про деякі деталі операції розповіли у Міністерстві оборони Польщі, пише Укрінформ.

Як зазначили в оборонному відомстві, до операції залучать близько 17 тисяч військових.

"З 1 серпня розпочинається нова місія. Будуть завершені дві операції: одна навчальна, інша - з охорони кордону, і розпочнеться єдина операція - "Безпечне Підляшшя", в якій візьмуть участь до 17 тисяч військовослужбовців", - повідомили в Міноборони.

Там зазначили, що рішення про запровадження буферної зони з 13 червня на польсько-білоруському кордоні дало позитивний ефект – кількість перетину кордону скоротилась. Загалом вона має протяжність близько 60 км. Її запровадили за рішенням МВС на три місяці.

У 2022-му Польща спорудила на кордоні загородження висотою 5,5 м і завдовжки 186 км, встановивши сучасну систему цифрового моніторингу. Це стало відповіддю на штучне створення влітку 2021 року Білоруссю та РФ міграційного тиску. Нещодавно у Польщі ухвалили рішення щодо його модернізації.

Також країна має намір до 2028 року в рамках програми "Щит Схід" оснастити кордон з РФ та Білоруссю укріпленнями, системами виявлення й оповіщення, передовими базами, логістичними вузлами й системами протидії дронам.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...