Прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у всіх військовозобов'язаних чоловіків - ситуація на кордоні

Прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у всіх військовозобов'язаних чоловіків - ситуація на кордоні

Із 00:00 17 липня прикордонники перевіряють наявність військово-облікового документа у всіх українських чоловіків у віці від 18 до 60 при виїзді з України.

Це може бути військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Документ може бути як паперовий, так і в електронній формі. Про це у коментарі "Українській правді" розповівречник ДПСУ полковник Андрій Демченко.

За його словами, поки конфліктів на кордоні чи збільшення кількості відмов не спостерігається.

"Відсьогодні наявність військово-облікового документа під час перетину кордону обов'язкова умова для всіх українських чоловіків у віці від 18 до 60. Така норма почала застосовуватись починаючи з 00.00. З початку запровадження цього нововведення на кордоні поки не відмічається якихось моментів, щоб свідчили про зниження кількості перетинів, або призводили до непорозумінь чи конфліктних ситуацій", - зазначив він.

Речник розповів, що переважна більшість чоловіків, які перетинали кордон, мали необхідні документи, зокрема і військово-облікові.

"Звісно були й відмови в перетині кордону, але їхня кількість незначна, лише кілька десятків: хтось забув взяти військово-обліковий документ, а хтось його взагалі не мав", - додав Демченко.



Загрузка...