А ви це знали? З якої картоплі виходять найсмачніші деруни

А ви це знали? З якої картоплі виходять найсмачніші деруни

Здавалося б, смачні деруни можна приготувати абсолютно з усіх видів картоплі. Але це далеко не так. Молодий овоч для такої страви точно не підходить.

Про те, з якої картоплі виходять найсмачніші деруни, розповів відомий українськи шеф-кухар Сава Лібкін (savvalibkin) в Instagram. Мова йде саме про стару картоплю, яка точно залишилась у вашому погребі з минулого сезону. В ній багато крохмалю, тому вироби вийдуть ідеальними.

Інгредієнти:

  • стара картопля – 1 кг.
  • сметана – 2 ст.л. з гіркою
  • жовтки – 4 шт.
  • ріпчаста цибуля – 200 г
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

1. На дрібній терці натерти картоплю та цибулю.

2. Руками відтиснути зайву вологу.

3. Додати сметану, яйця, крохмаль та сіль.

4. Після цього добре перемішати.

5. Розігріти трохи олії на сковорідці з товстим дном

6. Смажити деруни з двох боків до готовності.7. Подавати деруни можна зі смаженими білими грибами, лососем, або зі сметаною та зеленню.

Джерело: patrioty.org.ua



Загрузка...