Чи стане на вулицях більше патрулів після 16 липня: відповідь ТЦК

Чи стане на вулицях більше патрулів після 16 липня: відповідь ТЦК

Речник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін розповів, чи стане на вулицях більше патрулів після 16 липня, і які документи потрібно мати з собою.

Про це він сказав у коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання щодо того, що зміниться для українців з 16 липня, до якого військовозобов’язані повинні оновити свої дані, зокрема, чи у зв’язку з цим на вулиці побільшає військових патрулів.

"До завтра всі мають оновити дані. У зв’язку з цим ніякого збільшення чи зменшення кількості патрулів на вулицях не планується... Кількість патрулів, кількість груп оповіщення залежить від ситуації на теперішній час. Навіщо якщо кількість патрулів зменшиться, це не буде означати, що це через те, що завершилося оновлення даних. Якщо їх кількість збільшиться, то також не через це", - зауважив Істомін.

Він пояснив, що кількість військовослужбовців, які виходять на оповіщення, залежить від того, яку кількість військовозобов’язаних потрібно оповістити. "Лише від цього", - сказав речник.

Істомін також нагадав, хто може входити до групи оповіщення. Зокрема, це можуть бути органи місцевого самоврядування, представники районних військових адміністрацій чи поліції. Військовослужбовці ТЦК можуть проводити оповіщення як у складі груп оповіщення, так і самостійно.

На уточнення, які документи повинна мати з собою людина на вулиці, зокрема і з завтрашнього дня, речник зауважив, що з 16 липня нічого не змінюється.

"Всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ та надавати його на перевірку за вимогою військовослужбовців ТЦК та СП або поліцейських. Разом з особистими документами", - сказав Істомін.



Загрузка...