Серед загиблих у залізничній катастрофі у Чехії є українки

Серед загиблих у залізничній катастрофі у Чехії є українки

Серед чотирьох загиблих в залізничній аварії в Чехії є також дві українки - громадянство інших загиблих уточнюється. Ще 34 особи зазнали незначних поранень, їм на місці надали медичну допомогу.

Про це йдеться Вікторія Ші на сайті Міністерства закордонних справ України.

В повідомленні йдеться про те, як ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубіце сталася аварія потягів - пасажирський потяг маршрутом "Прага — Кошице" чеської компанії RegioJet потрапив у зіткнення з вантажним потягом.

Вікторія ШІ зауважує, що до складу пасажирського поїзда входили також причіпні вагони до українського міста Чоп - були розташовані в середині потяга.

"На місці аварії був оперативно створений координаційний штаб, до якого увійшли правоохоронні органи та служби порятунку. Станом на 4 годину ночі рятувальна операція була завершена", - коментує консульська представниця.

Відповідно до останніх даних, серед чотирьох загиблих є дві українки - ще 34 людини отримали поранення: "Серед них 2 громадянки України, громадянство інших загиблих уточнюється. Ще 34 особи зазнали незначних поранень та отримали медичну допомогу на місці. Окремих осіб доставлено до медичних закладів міста Пардубіце та Градець Кралове".

Зауважується, що консульська посадова особа Консульства України в Брно знаходиться на місці події - перебуває на постійному зв’язку з рятувальними та правоохоронними відомствами. Справа перебуває під контролем Департаменту консульської служби МЗС.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...