Дунай виходить з берегів: жертвами паводку вже стали п’ятеро людей

Дунай виходить з берегів: жертвами паводку вже стали п’ятеро людей

У деяких регіонах південної Німеччини збільшується рівень паводкових вод. Внаслідок цього зараз паводок поширюються Дунаєм до Австрії та Угорщини. Про це пише ВВС.

Через сильний дощ, який призвів до виходу річок з берегів у Баварії та Баден-Вюртемберзі, загинули вже п’ятеро людей. Автомобіль однієї з жертв з’їхав з дороги та потрапив під воду неподалік від Мюнхена. Також безвісти зник баварський пожежний.

Наразі німецька метеорологічна служба DWD оголосила про припинення проливного дощу, який кілька днів обрушувався на південь Німеччини. Проте рівень води в історичному місті Пассау, де зливаються три річки, зараз піднявся майже на 10 метрів (32 фути), що є найвищим показником за останні кілька десятиліть.

Рівень Дунаю також підвищився в Австрії та Угорщині. Дунай вийшов з берегів у третьому за величиною місті Австрії Лінці, залишивши під водою райони, розташовані поблизу берегів річки.

Місцева жителька Гертруда розповіла сайту Kurier, що повінь навіяла погані спогади про серпень 2002 року, коли п’ята частина міста залишилася під водою. Річка досягла рівня 6,86 метрів вчора, 4 червня, вранці і, за прогнозами, мала досягти піку в другій половині дня.

За повідомленням Дунайської гідрометеорологічної обсерваторії, станом на 8 годину ранку 4 червня на Верхньому та Середньому Дунаї продовжувалося зростання рівнів води. За минулу добу ріст рівнів води склав до 160 см на Верхньому Дунаї, до 90 см на Середньому. Таким чином, за чотири доби рівні води на Верхньому Дунаї підвищились на 2,5-3,5 м. На Нижньому Дунаї також спостерігається підвищення рівнів на 2-54 см за добу, в наслідок скиду води із водосховищ Залізні Ворота. На українській ділянці Дунаю відбуваються незначні коливання рівнів води.

На поточний момент іншої інформації від метеорологів немає.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Фото ВВС

Джерело: yug.today



Загрузка...