Зіткнулися з проблемами: дозвіл на удари по РФ ускладнив життя окупантам, - експерт

Зіткнулися з проблемами: дозвіл на удари по РФ ускладнив життя окупантам, - експерт

Після кількох місяців майже щоденних обстрілів Харкова з комплексів С-300 росіяни раптово припинили ракетний терор міста. Керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко в коментарі РБК-Україна висловив думку, що це є наслідком ударів по російській території західною зброєю.

"Те, що українські війська шукають С-300, С-400 і потім ведуть по них планомірну роботу - це факт. Ми вже бачимо знищену систему С-300, щонайменше одну, яка була вражена ударами українських військ із HIMARS. Я думаю, що далі ця робота, безумовно, продовжиться", - вважає Мусієнко.

Аналітик вважає, що зараз зенітно-ракетні комплекси С-300 і С-400 є пріоритетними цілями для ударів ЗСУ на прикордонних територіях РФ. Це не тільки захищає Харків від ударів ракет, що випускаються цими ЗРК, а й дає можливість працювати українській авіації, яка б'є по ворогу ракетами Storm Shadow і SCALP.

"Відповідно, зараз як мінімум ворог зіткнувся з проблемами. Тому що їм потрібно дуже швидко змінювати місця дислокації своїх систем. Раніше вони думали, що практично безкарно можуть обстрілювати Харків і перебувати на позиціях, то зараз їм не дають цього робити. Вони змушені швидко переміщатися і шукати нові місця для дислокації. Ну і відповідно з цим пов'язано зараз те, що обстрілів [Харкова із С-300] не було", - каже Мусієнко.

Водночас експерт попереджає, що поки зарано робити далекосяжні висновки, оскільки часу минуло надто мало.



Загрузка...