У Білгород-Дністровському районі судитимуть «чорного лісоруба»

У Білгород-Дністровському районі судитимуть «чорного лісоруба»

Правопорушник для своїх потреб спиляв 30 акацій у полезахисній смузі. 23-річного дроворуба правоохоронці викрили наприкінці липня на автодорозі між селами Пшеничне Петропавлівської ТГ та Благодатне Плахтіївської ТГ, коли він із завантаженою у свій автомобіль деревиною рухався в бік домівки. Наразі досудове розслідування завершили, а обвинувальний акт скерували до суду, про що повідомили у ГУ Нацполіції в Одеській області «Юг.Today».

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що молодик з Петропавлівської громади, не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, на території полезахисної лісової смуги поблизу села Благодатне спиляв 30 акацій, розпиляв їх на колоди та транспортував на автомобілі додому для власних потреб. У нього вилучили вирубану деревину, бензопилу та транспортний засіб, на які в рамках розпочатого провадження наклали арешт.

За висновком судової інженерно-екологічної експертизи, розмір заподіяної молодиком державі шкоди становить понад 30 тисяч гривень.

Правопорушнику висунули обвинувачення у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, перевезенні незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА



Загрузка...