Поліцейські повідомили про підозру трьом жителям Одещини у незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами

Поліцейські повідомили про підозру трьом жителям Одещини у незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами

Чоловіки вдома зберігали набої та гранату, наражаючи на небезпеку близьких. А один із них під час побутової сварки навіть погрожував дружині підірвати її. За скоєне правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Двох зловмисників, жителів населених пунктів Роздільна та Арциз 41-го та 55-ти років, поліцейські викрили, відпрацьовуючи оперативну інформацію щодо зберігання ними за місцем мешкання небезпечних предметів. В ході проведення обшуків у домоволодіннях фігурантів правоохоронці виявили у кожного майже по сотні набоїв різного калібру до автоматів Калашникова. 

Третього правопорушника, 52-річного жителя Красносільської селищної громади, поліцейські викрили під час відпрацювання повідомлення щодо домашнього насильства. З’ясувалося: коли дружина зробила чоловіку зауваження щодо надмірної кількості випитого ним алкоголю, він пригрозив підірвати її гранатою. Слідчі спільно зі співробітниками управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області вилучили боєприпас і скерували його на експертизу.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України. Мова йде про придбання та зберігання бойових припасів й вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі. 

Відносно чоловіка, який погрожував дружині, поліцейські склали ще й протокол за вчинення домашнього насильства, що передбачено ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адміністративні матеріали вже скерували до суду. Це правопорушення карається штрафом або громадськими роботами, або адміністративним арештом.

Правоохоронці зауважують: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за матеріалами Роздільнянського та Болградського РВП і ОРУП № 2)



Загрузка...