Тимчасова гідроспоруда на місці Каховської ГЕС: "Укргідроенерго" вже розробило проект

Тимчасова гідроспоруда на місці Каховської ГЕС: "Укргідроенерго" вже розробило проект

"Укргідроенерго" підготувало проект будівництва тимчасової гідроспоруди на місці зруйнованої росіянами Каховської гідроелектростанції. Він уже готовий для реалізації, повідомив гендиректор компанії Ігор Сирота в ефірітелемарафону.

"Після підриву було рішення Ставки й уряду, що потрібно буде якнайшвидше прийняти проектне рішення щодо відновлення станції й хоча б тимчасового з'єднання правого і лівого берега, щоб зупинити спрацювання водосховища. Такі проекти тимчасових гідроспоруд є, вони вже готові для реалізації", – сказав він.

За його словами, гідроенергетики наразі чекають деокупації територій, щоб стати до робіт. Він також наголосив, що водосховище потрібно відновити.

"Каховське водосховище для енергетиків потрібне в третю-четверту чергу, але не в першу. В першу чергу це потрібно тому, що ми втратили 35% запасів прісної води України. Це було найбільше водосховище в Європі. Ми втратили воду для чотирьох областей: Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська і Миколаївська. І плюс Крим. Ми втратили судноплавство. Ми втратили можливість закачувати воду в ставки охолодження", – сказав Сирота.



Загрузка...