Документ у Резерв+: чим відрізнятиметься від паперового військового квитка - відповідь Міноборони

Документ у Резерв+: чим відрізнятиметься від паперового військового квитка - відповідь Міноборони

Документ у Резерв+ матиме таку ж юридичну силу, як паперові документи.

У Міноборони відповіли, чи буде документ у застосунку Резерв+ для військовозобов'язаного належною альтернативою військовому квитку. Там зазначили, що  документ у Резерв+ матиме таку ж юридичну силу, як і звичайний паперовий військовий квиток. Тобто, він працюватиме схожим чином як і всім відома Дія. У разі перевірки достатньо буде показати екран свого смартфона.

Про це йдеться у відповіді на запрос "РБК-Україна" Міністерства оборони та Генерального штабу.

Зазначимо, що Міноборони 18 травня запустило застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, де невдовзі з'явиться військово-обліковий документ. Згодом у застосунку впровадять QR-код для миттєвого отримання інформації про статус військовозобов'язаного.

За словами представників структури, документ у Резерв+ матиме таку ж юридичну силу, як і звичайний паперовий військовий квиток. Тобто, він працюватиме схожим чином як і всім відома Дія. У разі перевірки достатньо буде показати екран свого смартфона.

Нагадаємо, що дані через "Резерв+" вже оновили понад 1,1 млн військовозобов’язаних українців.

Наразі Міноборони працює над впровадженням у застосунок Резерв+ військово-облікового документа, що мав би таку ж юридичну силу, як і приписне або військовий квиток. Поки такого функціоналу немає, проте невдовзі про його доступність повідомлять окремо.



Загрузка...