"За фотографіями не зрозуміти жахи війни": життя на передовій гірше, ніж пекло, – Reuters

"За фотографіями не зрозуміти жахи війни": життя на передовій гірше, ніж пекло, – Reuters

Українські солдати говорять про виснаження, віру, особисті втрати і катастрофічну нестачу боєприпасів у той час, як російські війська захоплюють нові позиції. Українські військові кажуть, що Володимир Путін повинен отримати відсіч. Інакше він тут не зупиниться. Про це йдеться у репортажі Reuters зі східної лінії фронту.

Журналісти розповідають про день 37-річного піхотинця Віктора. Він каже, що вже кілька тижнів майже не спить, оскільки російські безпілотники та артилерія постійно обстрілюють його позицію. "Вони постійно стріляють, постійно зондують. Ми мусимо якось виживати і мусимо тримати оборону", – розповідає військовий..

Як зазначають журналісти, на третьому році повномасштабної війни вище військове керівництво України відкрито визнає, що ситуація на полі бою на східному фронті погіршилася. Два роки війни виснажили боєприпаси та живу силу України, а невдалий контрнаступ минулого року знизив бойовий дух.

Під час подорожі Reuters вздовж східної ділянки 1000-кілометрової лінії фронту в квітні, солдати піхоти, артилерії і безпілотників висловлювали виснаження. Вони говорили про гостру нестачу боєприпасів і нагальну потребу поповнити війська. Новий наступ Москви на початку цього місяця під Харковом, другим за величиною містом України, ймовірно, призведе до подальшого відволікання дорогоцінних боєприпасів і особового складу .

Агентство не змогло встановити, скільки нового американського озброєння потрапило на лінію фронту. Росія, тим часом, продовжує закидати Україну, здавалося б, нескінченними ресурсами. Володимир Путін подвоїв свої військові зусилля. Він притримується плану захопити Донбас. Наразі Росія намагається захопити Часів Яр, стратегічно важливе місто на пагорбі в Донецькій області.



Загрузка...