Шість країн НАТО збудують "стіну дронів" на кордоні з РФ

Шість країн НАТО збудують "стіну дронів" на кордоні з РФ

Низка країн НАТО домовилися збудувати так звану стіну з безпілотників уздовж своїх кордонів для захисту від агресії РФ та російських провокацій.

Зокрема Норвегія, Польща та Фінляндія працюватимуть із трьома країнами Балтії - Естонією, Латвією та Литвою. "Стіна безпілотників" дозволить захиститися від провокацій, пише The Telegraph.

"Це абсолютно нова річ. Кордон безпілотників від Норвегії до Польщі. Цее дозволить захиститися від провокацій з боку недружніх країн", - заявила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Щоб створити таку "стіну", країни використовуватимуть БПЛА для моніторингу прикордонної території, а також системи боротьби з дронами. Таким чином зупинятимуть використання безпілотників із ворожих країн для контрабанди і провокацій.

Білотайте не сказала, коли саме ця ідея буде реалізована, але зазначила, що "стіна безпілотників" може бути створена коштом ЄС.

Російські підприємства виробляють артилерійські снаряди втричі швидше, ніж західні партнери України, а також приблизно на 25% дешевше.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...