Учені назвали продукт, який не можна запивати кавою: і ось чому

Учені назвали продукт, який не можна запивати кавою: і ось чому

Чашку кави і жменю горіхів, наприклад, кеш'ю багато хто вважає ідеальним перекусом. Адже і те, і інше може зарядити енергією - кава завдяки кофеїну, а кеш'ю - завдяки вмісту міді та корисних жирів. Однак, як пише Healthdigest, незважаючи на те, що кава та кеш'ю мають свої переваги для здоров'я, одночасне вживання цих двох продуктів може перешкоджати засвоєнню однієї з найбагатших поживних речовин кеш'ю.

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), горіхи кеш'ю містять велику дозу заліза - 6,68 міліграмів на 100-грамову порцію. Залізо відіграє важливу роль у кровоносній системі, забезпечуючи м'язи і все інше тіло необхідним киснем. Але залежно від часу вживання кава може перешкоджати засвоєнню заліза, повідомляє Науково-консультативний комітет з харчування Великої Британії (SACN).

Як свідчить клінічне дослідження, опубліковане на початку 1983 року в журналі American Journal of Clinical Nutrition, учасники зі здоровим рівнем заліза зазнавали 39-відсоткового зниження засвоєння заліза, коли випивали чашку кави разом з їжею (гамбургером). Однак цього не відбувалося, якщо учасники пили каву за 60 хвилин до їжі, тож зміна часу вживання кави може обійти цей негативний ефект. Проте при вживанні кави через годину після їжі також спостерігалося гальмування всмоктування заліза.

При цьому результати дослідження також показали, що одночасне вживання чаю з гамбургером знижувало засвоєння заліза ще більшою мірою - на 64 %.



Загрузка...