"Стратегічні очі РФ": дрони атакували важливий радіотехнічний центр на Кубані – які наслідки (фото)

"Стратегічні очі РФ": дрони атакували важливий радіотехнічний центр на Кубані – які наслідки (фото)

На Кубані безпілотники атакували об'єкт системи загоризонтного попередження.

У Краснодарському краї Росії, біля міста Армавір, українські безпілотники пошкодили загоризонтну радіолокаційну станцію окупантів "Воронеж-ДМ". Під удар, імовірно, потрапила антенна споруда станції. 

Як зазначають журналісти, РЛС під Армавіром будували сім років, але тепер Кремль частково "осліп" на стратегічному рівні

Атака на об’єкт такого типу в РФ відбувається вже не вперше. Так, у середині квітня, український дрон завдав удар по радіолокаційній станції 29Б6 "Контейнер". 

 РЛС окупантів "На скільки масштабно ця РЛС була пошкоджена – невідомо, бо, на відміну від "Воронеж-ДМ" вона не має суцільного "полотна" антен, й тому, об'єктивно, дроном її вивести з ладу важче. Але щодо загоризонтної РЛС під Армавіром, точніше двох, бо мова йде про два радари, що стоять поруч, то вони вже точно пішли на доволі довгий ремонт", - пише видання.

РЛС на Кубані працювала у дециметровому діапазоні та дозволяла виявляти цілі на дальності до 6 000 км та на висоті до 4 000 км з кутом місця до 60 градусів. А в середні будівлі - не лише антена, а вся система із передачвання, отримання та обробки сигналів, живлення та охолодження із розрахунку на потужність у 0,7 МВт.

 РЛС окупантів
 

Уражена РЛС під Армавіром не мала для України першочергове значення, як ціль. Вона взагалі не дивиться на територію України, окрім незначної частини Криму. І головний напрям її роботи – це Середземне море та Азія від Перської затоки на Індійський океан та частково у бік Китаю.

"У будь-якому випадку, зараз російська система огляду та попередження про ракетний напад частково осліпла і взагалі не бачить, що відбувається на півдні. І якось виправити ситуацію у короткостроковій перспективі у РФ немає жодних можливостей", - пояснили аналітики.

 РЛС окупантів
 

Сенс таких ударів – цілий ряд факторів. По-перше, Кремль буде вимушений витратити ресурси на ремонт, замість того, щоб направити їх на виробництво іншої зброї. 

По-друге, навіть часткова "сліпота" на стратегічному рівні – це фактор невпевненості для Кремля. По-третє, на фоні загрози втратити інші такі РЛС, скоріш за все ворог буде змушений перерозподілити свої сили ППО з прифронтової зони до тилових районів. 

Ексдиректор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін після удару по РЛС у Краснодарському краї РФ в істериці у своєму Telegram-каналі заявив, що "Вашингтон виступив замовником злочину, найнявши безвідповідального бандита, який намагається пошкодити об'єкт нашої Системи попередження про ракетний напад (СПРН) – ключовий елемент Системи бойового управління стратегічними ядерними силами".

"Таким чином, ми стоїмо не те що на порозі, а вже на краю, за яким, якщо не зупинити супротивника у подібних діях, почнеться незворотний обвал стратегічної безпеки ядерних держав", - пожалівся Рогозін.



Загрузка...