Імітували атаки бомбардувальників: Китай завершив військові навчання біля Тайваню

Імітували атаки бомбардувальників: Китай завершив військові навчання біля Тайваню

Китайські війська завершили дводенні навчання навколо Тайваню.

Військові КНР імітували атаки бомбардувальників та відпрацьовували абордаж кораблів. Про це повідомляє Reuters.

За даними Міноборони Тайваню, Пекін задіяв понад 60 літаків і майже три десятки кораблів.

Китай, який вважає Тайвань своєю територією, розпочав навчання через три дні після того, як Вільям Лай став новим президентом острова. Його Пекін називає "сепаратистом".

У Китаї заявили, що ці навчання є "покаранням" за інавгураційну промову Лая в понеділок, в якій він зазначив, що обидва береги Тайванської протоки "не підпорядковуються один одному". Китай розцінив цю заяву як декларацію того, що дві країни є окремими державами.

Окрім того, Лай неодноразово пропонував переговори з Китаєм, але отримував відмову. За його словами, тільки народ Тайваню може вирішувати своє майбутнє. Лай також відкидає претензії Пекіна на суверенітет. Уряд Тайваню засудив навчання і заявив, що не піддасться тиску Китаю.

У п'ятницю 46 китайських військових літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка раніше слугувала неофіційним бар'єром між двома сторонами, повідомили в міністерстві оборони Тайваню. Там заявили, що виявили 62 китайські літаки і 27 кораблів ВМС.

Окрім того винищувачі Су-30 і ядерні бомбардувальники H-6 пролетіли над регіоном, а також над протокою Баші, яка відокремлює Тайвань від Філіппін. Видання нагадує, що Китай протягом останніх чотирьох років регулярно проводить військові навчання навколо Тайваню.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...