Ворог просунувся до центру Вовчанська: аналітик розповів про бої на Харківщині

Ворог просунувся до центру Вовчанська: аналітик розповів про бої на Харківщині

Російські загарбники протягом останніх двох діб просунулись до центру Вовчанська на Харківщині.

Ворог також розширив своє вклинення на напрямку Огірцеве-Бугруватка. Але росіянам не вдалося форсувати річку Вовча. Про це 22 травня повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець.

За його словами, окупанти також не мали успіху в напрямку села Липці. Командування угрупування російських військ "Північ" прагне за будь-яку ціну наростити зусилля у Вовчанську. Ворог намагається обійти місто зі сходу, діючи вздовж річки Вовча у напрямку Тихе-Зибине. Там ворог зумів просунутися з боку старого аеродрому до північно-східної частини міста.

За словами аналітика, на цьому напрямку російське командування додатково ввело у бій щонайменше два мотострілецьких полки. Ймовірно, один - у смузі дії 25-ї окремої мотострілецької бригади, інший - північно-східніше від міста.

"Але, якби там не було, на всій протяжності по фронту свого вклинення на Вовчанському напрямку від місця впадіння р. Вовча у р. Сіверський Донець до с. Тихе противнику так й не вдалося форсувати р. Вовча. Судячи зі всього, саме по цій річці й проходить перша позиція головного рубежу оборони наших військ, або навіть південніше", - зазначив Машовець.

За його словами, російські війська майже не мали успіху по рубежу Глибоке-Лук'янці, у напрямку Липців. Хоча в цій смузі почали фіксуватися підрозділи ворожого десантно-штурмового полку.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...