Далекобійникам приготуватися? Чи перевірятимуть на кордоні облікові документи водіїв фур

Далекобійникам приготуватися? Чи перевірятимуть на кордоні облікові документи водіїв фур

Після протесту далекобійників, ДПСУ при перетині кордону не перевіряє військово-облікові документи у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення.

Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що з 18 травня, коли набрав чинності новий закон про мобілізацію, прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у певних категорій чоловіків віком від 18 до 60 років.

"Ми не перевіряємо на даний момент військово-обліковий документ в інших категорій осіб - насамперед осіб з інвалідністю, осіб, які супроводжують людей з інвалідністю, ми не перевіряємо військово-обліковий документ в осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, а також у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів", - сказав Демченко.

На питання, чи був у такому разі недоречним протест далекобійників у суботу, Демченко сказав, що "щодо власне правил перетину кордону, то для водіїв зараз нічого не змінилося".

"Ті особи, які є в системі "Шлях", які мають відповідні дозволи, як і раніше, можуть перетинати кордон за тими ж правилами, для них вони не змінилися. У будь-який момент можуть бути внесені зміни урядом до правил перетину кордону, до постанови №57. Якщо там будуть прописані надалі якісь особливі умови чи зміни для якихось категорій, звичайно, прикордонники застосовуватимуть. Але зараз у водіїв ми не перевіряємо військово-облікові документи", - сказав Демченко.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...