Застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+" вже можна скачати: як оновити дані

Застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+" вже можна скачати: як оновити дані

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, згідно з яким чоловіки призивного віку (від 18 до 60 років) повинні протягом трьох місяців оновити свої дані. Для зменшення навантаження на місцеві ТЦК, Міністерство оборони України розробило та запустило мобільний застосунок "Резерв+".

Інструкцію по роботі із застосунком публікує Міністерство оборони України.

Починаючи з 18 травня, військовозобов'язані, призовники та резервісти можуть онлайн оновити свої дані у новому застосунку "Резерв+", після чого отримають інформацію з реєстру "Оберіг" щодо себе. Відповідно до норм закону, оновити свої дані потрібно в період з 18 травня по 16 липня включно.

Вказаний застосунок можна завантажити на платформах App store та Google Play.

Для реєстрації варто вказати свій контактний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності).

Також Міноборони відзначає, що під час оновлення даних направлення на військово-лікарську комісію не видається – воно може бути виписане в разі потреби згодом.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі "Оберіг". Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних. Після оновлення даних у застосунку ви побачите інформацію з реєстру "Оберіг" щодо себе", – розповіли в Міноборони.

Пізніше, 18 червня, у застосунку "Резерв+" також з’явиться QR-код, через який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...