Штрих-код для військовозобов'язаних: у який термін треба його отримати

Штрих-код для військовозобов'язаних: у який термін треба його отримати

В Україні так званий штрих-код військовозобов'язаного, який створений для спрощення процесу обліку, зберігання даних та взаємодії між різними державними органами України, потрібно отримати протягом 60 днів після 18 травня.

Про це речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів у коментарі "Апострофу".

"Цей штрих-код потрібен для нормального, повноцінного обліку, розуміння, що у нас у країні з мобілізаційними ресурсами. Після оновлення даних у військовому квитку маємо поставити штрих-код. Якщо його немає - значить, інформація не оновлена, і людина, можливо, ухилянт. Або не встиг. Але в будь-якому разі, це необхідно зробити протягом 60 днів після ухвалення закону", - сказав Дмитро Лазуткін.

Що означає штрих-код у військовому квитку

Штрихкод у військовому квитку, який складається з 19 цифр, виконує ряд важливих функцій:

  • Облік військовозобов'язаних: ЕКВ дозволяє вести точний та актуальний облік громадян, які підлягають військовому обов'язку.
  • Документообіг: завдяки ЕКВ спрощується обробка документів, пов'язаних із військовою службою, таких як повістки, довідки тощо.
  • Взаємодія з державними органами: ЕКВ полегшує обмін інформацією між ТЦК та СП, державними установами та іншими організаціями.
  • Контроль та аналітика: використання електронного коду дозволяє проводити аналітику та моніторинг виконання військових обов'язків.

Головна мета цього коду - прискорити пошук інформації про конкретну особу в реєстрі. Електронний номер додається до військово-облікових документів громадянина, що полегшує ведення військово-облікової документації.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...