Війна не на заваді: мільйони українців продовжують дивитися російські YouTube-канали(інфографіка)

Війна не на заваді: мільйони українців продовжують дивитися російські YouTube-канали(інфографіка)

Українці вдвічі менше дивляться російський YouTube, ніж до війни, проте все одно дарують блогерам країни-агресора сумарно мільйони переглядів. Про це йдеться у переданому УНІАН дослідженні аналітичного центру міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення частка українських глядачів російських YouTube-каналів складала 14%. Через два роки після початку великої війни частка глядачів з України зменшилась вдвічі - до 7%. 

Дослідники зібрали дані аналітики YouTube серед майже півсотні топових російських блогерів за кількістю підписників, які були розділені на дві групи: довоєнна аналітика та після повномасштабного вторгення - 2022 та 2024 років. Канали були відібрані за тематиками: "інтерв’ю", "lifestyle", "технології", "авто". Враховувались категорії: гендер глядачів,  вік глядачів, кількість переглядів відео, частка переглядів з України.

Серед аналізованих каналів до та після повномасштабного вторгнення основними глядачами російських блогерів є чоловіки, які суттєво переважають за часткою жінок. Варто зазначити, що YouTube взагалі вважається чоловічим доменом і серед його глядачів понад 70% чоловіків. Щодо вікової категорії глядачів, то у переважній більшості ядро складає 25-34 роки, далі іде 18-24 роки і вже потім 35-44 роки. Можемо припустити, що в першу чергу російських блогерів дивиться молода економічно активна аудиторія чоловіків, далі ідуть юнаки, і вже потім зрілі чоловіки.

Інфографіка Gremi Personal
Інфографіка Gremi Personal

Значну увагу приділили каналу А4, який має найбільшу кількість підписників з проаналізованих блогерів - 52,8 млн та частку переглядів з України 8%. Попри те, що Влад А4 білорус, він час від часу розповсюджує кремлівські наративи, зокрема про те, що Україна - це частина Росії. 



Загрузка...