Мобілізованих держслужбовців стане більше - Міноборони

Мобілізованих держслужбовців стане більше - Міноборони

Із 18 травня вступає в дію новий закон про мобілізацію.

Згідно з ним, зменшиться кількість держслужбовців, які підлягають бронюванню. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передає Gazeta.ua.

За його словами, заброньованими будуть лише держслужбовці, без яких державна та судова влада не зможе функціювати.

"Якщо говорити про зміни, то це те, що держслужбовці категорії Б та В тепер бронюватимуться на 50%. Тобто якщо категорія А - це вищий корпус держслужби, то всі інші бронюватимуться не більше, ніж на 50%. Такі нововведення. Тепер велика кількість людей підлягає мобілізації на загальних засадах, якщо ці люди є військовозобов'язаними", - зазначив Лазуткін.

Він наголосив, що всі військовозобов'язані, навіть якщо вони мають право на бронювання, з 18 травня повинні прийти до ТЦК й оновити свої дані.

"Оскільки закон, який набуває чинності 18 травня, говорить нам про те, що всі військовозобов'язані мають уточнити свої данні в ТЦК, електронному кабінеті, або ж у ЦНАП прийти. Є три варіанти принаймні. Навіть ті, які не підлягають бронюванню, але в них є підстави для відстрочки, як от багатодітні батьки тощо, вони теж мають прийти", - додав Лазуткін.



Загрузка...