Ще стане в нагоді: 7 ідей, що можна зробити зі старої футболки

Ще стане в нагоді: 7 ідей, що можна зробити зі старої футболки

Старі футболки можуть довго лежати у вас у шафі або ж одразу потрапити у смітник, а можна дати їм нове життя і використати для різних речей. Є кілька ідей, що можна зробити зі старої футболки власноруч - упевнені, що хоча б одна з них вам точно стане в нагоді.

Що зробити зі старої футболки - 7 варіантів, як її можна використати

Отже, у вас є стара футболка:

  • Зробіть із неї ганчірки

Перше, що спадає на думку - зробити зі старої футболки ганчірки. Особливо гарні ганчірки виходять із бавовняних футболок (або з іншої натуральної тканини) - вони добре вбирають воду. Просто розріжте їх на квадрати - і ганчірки готові. Витирайте ними пил, протирайте поверхні або ж збирайте ними розлиту рідину.

  • Використовуйте як рушник для волосся

Дуже гарна ідея - використовувати футболку, яку ви вже не носите, як рушник після миття голови. Знову-таки, головна умова - футболка має бути натуральною.

Коли ви вийдете з душу або помиєте голову, загорніть волося у тюрбан із футболки. 

  • Перетворіть на ковдру для вихованця

З м'якої старої футболки можна зробити чудову ковдру для маленької кішки або собаки. Покладіть її на лежак або в будиночок вашого вихованця в прохолодний день. Оскільки футболка зберігає ваш запах, тварина захоче притиснутися до неї.

  • Зробіть топ або майку

Якщо на вашій улюбленій футболці з'явилася пляма або дірочка, є спосіб виправити це. Залежно від того, де на речі вада, футболку можна або обрізати - і перетворити її на кроп-топ, або ж можна відрізати рукави - і зробити з неї майку.

  • Зшийте з неї подушку

Якщо ви хоч трохи вмієте шити, то з футболки з прикольними квітами або візерунками можна зробити диванну подушку або наволочку для неї.

Розріжте футболку на квадрати і зшийте три сторони разом. Потім пришийте блискавку або ґудзики до четвертої сторони. Покладіть всередину подушку або набийте її наповнювачем (як варіант - ватою). Можна в такий самий спосіб використати повторно старі толстовки та спортивні майки.

  • Зробіть із неї господарську сумку

Якщо ваша футболка все ще має непоганий вигляд, але носити її, тим не менш, не можна, - перетворіть її на сумку для продуктів або овочів. Просто відріжте рукави і виріз, а потім підшийте нижній поділ, щоб вийшла безшовна сумка. Додайте ручки з додаткової тканини або міцної стрічки, і вуаля - ви маєте багаторазову сумку-тоут для покупок. 

  • Створіть аксесуар для волосся 

Один із цікавих способів, як можна ще використати стару футболку - зробити з неї обідок для волосся. Розріжте футболку по горизонталі на смужки завширшки приблизно 3-5 см. Акуратно розтягніть кожну смужку, а потім туго заплетіть три смужки разом у "косу". Закріпіть кінець тканиною або зав'язкою для волосся, оберніть заплетену "косичку" навколо голови і зшийте або скріпіть кінці разом, щоб вийшла пов'язка на голову. 



Загрузка...