Як перестати нервувати за кермом: експерт з водіння дав важливі рекомендації

Як перестати нервувати за кермом: експерт з водіння дав важливі рекомендації

Відомий автолюбитель розповів про корисну стратегію, яка допоможе водіям бути впевненішими за кермом. На своєму Youtube-каналі Шахзад Шейх поділився простим способом, як водії можуть почуватися менш нервовими на дорозі, особливо якщо вони раніше потрапляли в ДТП, пише Express. 

"Існує кілька стратегій і рішень, які можуть допомогти впоратися з тривогою за кермом і підтримати тих, хто бореться з нею. Один з найефективніших методів - поступово збільшувати досвід водіння. Думаю, це особливо актуально, якщо у вас є ПТСР або ви мали травматичний досвід", - зауважив він.

Попри те, що поради Шахзада були спрямовані на тих, хто раніше вже потрапляв в аварії, вони можуть також допомогти всім водіям почуватися впевненіше за кермом. 

Для багатьох людей осінь вважається напруженішим часом для водіння, особливо через коротший світловий день та холоднішу й вологішу погоду. Через це короткі поїздки знайомими місцями, коли стемніє або йде дощ, можуть допомогти автомобілістам набути більше досвіду та врешті-решт, стати менш нервовими. 

Зокрема Шахзад рекомендує водіям починати з добре знайомих їм поїздок, до прикладу, до магазину і назад. 

"Почніть з коротких, знайомих маршрутів на тихих дорогах, де ваша тривога відчувається керованою, і, в міру зростання впевненості, починайте вирішувати більш складні ситуації, такі як водіння в малому потоці, незнайомій місцевості або вночі. Такий психологічний підхід може призупиняти людей до їхніх страхів перед водінням і зменшити тривогу, яку вони відчувають", - пояснив Шахзад.

Також експерт закликав водіїв, які нервують за кермом, робити глибокі вдихи і продовжувати розслабляти м'язи, аби залишатися спокійними.

"Практика усвідомленості, така як контрольоване дихання або поступове розслаблення м'язів, може бути неймовірно корисною, коли виникає тривога. Ці техніки заспокоюють стресову реакцію організму і дозволяють відновити фокус і контроль за кермом. Наприклад, глибоке дихання може знизити частоту серцевих скорочень і зупинити спіралеподібні думки, які підживлюють тривогу, допомагаючи водіям залишатися в теперішньому часі", - підкреслив фахівець.



Загрузка...