Росіяни могли цілити в танкер на Одещині, щоб спричинити екологічну катастрофу

Росіяни могли цілити в танкер на Одещині, щоб спричинити екологічну катастрофу

У день, коли росіяни атакували цивільне судно на Одещині, їхньою ціллю міг бути танкер, що перевозив пальне. 

Балкер Aya, що був пошкоджений внаслідок ракетної атаки росіян 12 вересня, залишається в Румунії, повідомляє «Думська». 

Журналісти з’ясували, що в ніч на 12 вересня капітан балкера звернувся по радіозв’язку із береговою охороною Румунії та запросив допомогу. Тоді судно перебувало за межами територіальних вод Румунії, але в її виключній економічній зоні.

За словами капітана, на судні або поруч із ним пролунав вибух. Румунський корабель вирушив до балкера, аби супроводити його. На щастя, допомога судну не знадобилася, воно продовжило рух.

Ймовірно, російська ракета Х-22 влучила не в судно, а поруч із ним. Вага бойової частини ракети складає близько тонни, вона призначена для ураження авіаносців. Тож у випадку прямого її влучання судно б затонуло.  

На момент атаки у районі гирла Дунаю перебували кілька танкерів, які перевозили пальне до українських портів. Українські військові розповіли виданню, що ракета Х-22 могла бути націлена саме на такий танкер, аби зірвати поставки нафтопродуктів до України, але випадково перевелася на суховантаж.

Якби ракета влучила в танкер, це призвело б до розливу кількох тисяч тонн нафтопродуктів і спричинило серйозну екологічну катастрофу.



Загрузка...