Хлібний пудинг з пасок: рецепт від Ольги Ярославської
Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко вирішила розповісти, як приготувати хлібний пудинг з пасок. Рецептом вона поділилась у Instagram.
А чи знали ви, що з пасок, які залишились, можна щось приготувати? Так, їм справді можна дати друге життя. Ділюсь з вами неймовірним десертом, який англійці зазвичай готують з черствого хліба, – пише кулінарка.
Інгредієнти:
- Паска (всі залишки);
- Масло – 50 г;
- Яйця – 4 шт;
- Молоко – 0,5 л;
- Вершки (15-30%) – 0,5 л;
- Цукор – 120-150 г (залежно від того, наскільки солодкі ваші паски);
- Ванільний цукор – 2 ч.л;
- Цукрова пудра.
Процес приготування:
1. Паски порізати на шматки. Але верхівки з глазурʼю не використовувати.
2. Для заливки змішати всі інгредієнти до однорідної маси, окрім масла та цукрової пудри.
3. Форму змастити маслом. Кожен шматок занурити в заливку і викласти в форму.
4. Вкінці залити залишками заливки, щоб вона покрила весь хліб.
5. Масло порізати на шматочки та розкласти між хлібом.
6. Притрусити цукровою пудрою та випікати при температурі 170° протягом 35 хв.