Чому РФ зараз намагається "відгризти" побільше територій: експерт назвав дві причини

Чому РФ зараз намагається "відгризти" побільше територій: експерт назвав дві причини

Російські загарбники нині намагаються максимально відгризти побільше українських територій, бо Україна незабаром отримає велике підсилення завдяки новим партіям американської допомоги і через проведення у червні Глобального Саміту миру, на якому можуть бути змінені геополітичні розклади у планетраному масштабі. Таку думку висловив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі інформаційного марафону.

Експерт пояснив, чому російські окупанти саме тиснуть зараз і чому намагаються тиснути на усіх точках.

"Противник прекрасно усвідомлює, що до нас, перше, вже рухається великий пакет з 1 млрд доларів США. Зараз на порядку денному наступний пакет у 400 млн. Буде мега-дипломатична подія у червні (Глобальний Саміт миру - УНІАН). Це дуже серйозно. Там будуть змінені дуже великі геополітичні моменти загалі у планетарному масштабі. Цю подію не можна недооцінювати", - сказав Черник.

Тому, у цьому зв'язку, окупанти намагаються "сплутувати карти взагалі у перспективі усієї цієї загарбницької війни, аби покращувати свої потенційні перемовні позиції".

"Вони вважають, що поки ми не наситилися великою кількістю зброї, і найголовніше, допоки не запрацювали F-16 на повну силу - треба максимально відгризти велику кількість територій. Навіть кілька десятків кілометрів, кілька сотень метрів, у їхньому розумінні, це велике досягнення", - наголосив Черник.

При цьому, він сказав, що у розумінні тактичного ведення бою росіяни нічого нового запропонувати не можуть.



Загрузка...