Українців налякав “візит НЛО”

Українців налякав “візит НЛО”

Ввечері четверга в різних містах України можна було спостерігати невідомі об’єкти, які рухалися та світилися. Місцеві телеграм-канали вже встигли пожартувати про іншопланетне вторгнення, але більшість населення таке загадкове явище відверто налякало: в умовах війни, українці досить напружено реагують на усі невідомі об’єкти у небі.

Загадковість події “розсекретило” видання Alpha Centauri: там повідомили, що мешканці різних країн, а не лише України, бачать в небі другий ступінь носія SpaceX Falcon 9.

Ракета Falcon 9 запустила два супутники спостереження Землі для компанії Maxar сьогодні (2 травня) з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії о 14:36 ​​за східним часом (18:36 за Гринвічем; 11:36 за місцевим каліфорнійським часом). Це була 20-та місія для першого етапу цієї ракети, яка зрівняла рекорд, який один Falcon 9 встановив минулого місяця, а інший зрівнявся в суботу ввечері (27 квітня). 

Сьогодні перший ступінь Falcon 9 знову благополучно повернувся на Землю, здійснивши вертикальне приземлення у Ванденбергу приблизно через 8,5 хвилин після старту. Тим часом верхній ступінь ракети продовжував виводити на орбіту два супутники Maxar WorldView Legion. Перший космічний апарат буде розгорнутий через 13 хвилин після запуску, а другий піде за ним через 3,5 хвилини.

Супутники WorldView Legion створені компанією Maxar Space Systems і будуть управлятися Maxar Intelligence, обидва з яких є підрозділами Maxar Technologies. Космічні кораблі, які піднялися сьогодні, є першими двома із запланованої мережі з шести супутників. 



Загрузка...