Половина французької молоді готова воювати в Україні, аби захистити Францію, - опитування

Половина французької молоді готова воювати в Україні, аби захистити Францію, - опитування

У Франції провели опитування, яке свідчить, що 51% молоді країни готові брати до рук зброю та воювати в Україні, якщо це буде потрібно для захисту інтересів їхньої держави. Про це йдеться в результатах опитування, яке було проведено на замовлення Інституту стратегічних досліджень військової школи (IRSEM) та Загального управління з питань міжнародних відносин і стратегії (DGRIS).

Відомо, що DGRIS та IRSEM - це органи, які функціонують у структурі Міноборони Франції. Опитування було проведено серед 2300 французів, яким від 18 до 25 років. Його опублікували 12 квітня, проте воно проводилося ще влітку 2023 року. 

Коли в них запитали, якби захищати Францію довелось під час участі у війні в Україні, чи б пішли вони воювати за свою країну, на що 51% французьких молодих людей відповіли "так". Серед них 17% дали впевнену відповідь, ще 34% заявили "напевно так". 

Також було схоже питання, але без згадки України, чи будуть вони захищати Францію, 57% опитуваних відповіли, що готові захищати Францію у разі можливої війни. 

Своєю чергою 62% респондентів вважають, що потрібно відновити загальну військову службу, яку Франція скасувала у 1997 році. 



Загрузка...