Більше не буде "Дружби народів": в київському метро демонтували радянську назву (фото)

Більше не буде "Дружби народів": в київському метро демонтували радянську назву (фото)

В Києві в ніч з 1 на 2 травня на станції метро "Звіринецька" зі стін демонтували стару назву "Дружби народів" та встановили два з чотирьох необхідних комплектів нової назви.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Один комплект назви станції "Звіринецька" має 13 символів, а вага однієї літери - від 5 до 6 кг. Загалом для цієї станції виготовлено 52 символи, які можна встановити лише вночі, коли відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці. Інші написи змонтують в одну з наступних ночей.

Автором шрифтів для цієї станції став шрифтовий дизайнер, спеціаліст Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Богдан Гдаль. Створюючи новий напис, дизайнер відштовхувався від того, що Звіринець - відома ще з часів Київської Русі історична місцевість між Печерськом, Видубичами, Теличкою та Чорною Горою. Тому і шрифт має бути відповідним. Виготовляли історичні шрифти вручну у майстерні "Ливарний двір", що створила літери й для станцій "Площа Українських Героїв", "Почайна", "Васильківська" та "Голосіївська". Саме ця майстерня стала переможцем торгів на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Як відомо, на початку квітня нові літери змонтували на станції метро "Площа Українських Героїв". Таким чином, роботи із перейменування двох станцій метрополітену фактично завершені.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...