Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"За висловлюванням одного з найвідоміших біогеронтологів, людина, яка проживе 150 років, вже зараз ходить по цій планеті. Ми не знаємо, в якій країні, чи ходить вона зараз в дитячий садок чи в університет, але вона вже живе", - стверджує Коляда.

Як зазначає генетик, в майбутньому, людство невідворотно буде жити довше, а перші спроби кардинально продовжити життя матимуть місце в перспективі найближчих двадцяти років.

Що потрібно для продовження життя

"Що ми можемо для цього зробити, щоб такі спроби не обмежилися дослідницькими інститутами в Каліфорнії, а поширилися на весь світ і на Україну? Для цього варто підвищувати довіру до наукових досліджень, звертати на них увагу", - зауважує Коляда.

Генетик зауважив на необхідності вивчення пов'язаних із продовження життя темами та спиратись у цьому питанні на вчених.

"Важливо, що ми з вами говоримо про продовження життя, але не про омолодження. Різні спроби будуть уповільнювати процес старіння, однак не будуть розвертати його в протилежному напрямку", - наголосив він.

Водночас він підкреслив, що люди мають постійно займатись своїм здоров'ям та першочергово розраховувати виключно на свої старання підтримки гарної форми. Адже при ігноруванні потреб організму у догляді немає ніяких гарантій, що вчені зможуть однозначно виправити проблеми, що виникали впродовж тривалого часу, у майбутньому.

Джерело: patrioty.org.ua



Загрузка...