Росіяни примусово виселяють мешканців окупованих територій

Росіяни примусово виселяють мешканців окупованих територій

Російські окупанти на півдні України проводять примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки Херсонської області.

Вивезеному населенню росіяни забороняють забирати з собою будь-які габаритні речі, дозволяють лише ручну поклажу, повідомляє Центр національного спротиву.

"Росія відібрала автобуси у шкіл і автотранспортних підприємств та вивозить населення. Людей тимчасово розміщують у населених пунктах півдня Херсонської області та у Криму. Приміщення, де їх розміщують спеціально переповнені, та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати до переїзду в Росію, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційної армії", - йдеться у повідомленні.

Таким чином росіяни вивільняють домівки та квартири для розміщення російських окупантів, працівників окупаційних адміністрацій та інших громадян РФ, які бажають переїхати у визначені населені пункти, додали у ЦНС.

Водночас загарбники облаштовують накриття сіткою автомобільної дороги Р57 на ділянці Гола Пристань - Таврійське. Сітки закріплюють на деревах і стовпах уздовж дороги.

"Таким чином окупанти намагаються уберегти свою техніку від українських дронів", - пояснили у ЦНС.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...