На чемпіонаті Європи, що відбувся у Празі, мешканка Ізмаїла стала чемпіонкою Європи(фото)

На чемпіонаті Європи, що відбувся у Празі, мешканка Ізмаїла стала чемпіонкою Європи(фото)
На чемпіонаті Європи, що відбувся у Празі, мешканка Ізмаїла, вихованка клубу «Біла тура» (тренер Ольга Апостолакій) Палацу дітей та юнацтва ім. Алли Іванової Світлана Руссєва стала чемпіонкою Європи з класичних шахів серед дівчаток до 10 років.
Лана (саме так називають дівчинку друзі) набрала 7,5 очок з 9 можливих та випередила більше 70 суперниць із різних країн світу.
До цієї вершини юна шахістка йшла майже все життя: до першого свого тренера Ольги Апостолакій Лана прийшла, коли їй було 4 рочки.
Цей успіх – приголомшливий, але очікуваний: 2022 року на континентальному чемпіонаті з шахів у м.Солоники в Греції Лана у заліку серед дівчаток до 8 років двічі виборола звання чемпіонки Європи по бліцу та рапіду. А минулого року в Греції на шкільному чемпіонаті світу з класичних шахів серед дівчаток до 9 років юна ізмаїльська шахістка увійшла до десятки найсильніших.
При тому, що вихованці клубу «Біла тура» не вперше беруть участь у континентальних змаганнях з шахів (і старші сестри Лани Руссєвої були учасницями таких турнірів у складі національної збірної України), проте успіх Лани – найвищий за досягнутим результатом.
Він став можливим завдяки сумлінній праці тренерів, про яких згадала мати нової чемпіонки Європи Тетяна Руссєва, де перший тренер - Ольга Апостолакій, а найсуворіший та найголовніший – Микола Руссєв, тато юної чемпіонки.
Вкрай важливою для досягнення успіху стала безмежна підтримка батьків юної шахістки та її сумлінна праця протягом шести років!
Від імені Ізмаїльської міської ради та її виконавчого комітету, від імені громади міста Ізмаїл щиросердечно вітаю Світлану Руссєву та її родину зі здобуттям титулу чемпіонки Європи з класичних шахів серед дівчаток до 10 років.
Нових успіхів та нових досягнень у спорті та здійснення мрій у житті!
Кожен успіх українських спортсменів є свідченням незламності нашого народу, який в умовах повномасштабної воєнної агресії росії проти України виборює власне право на майбутнє – незалежне, під вільним небом та на власній землі.
Слава Україні!


Загрузка...